Tekst&Beeld
loading...
Menu

ROB VISSERS

 

WELKOM!

ONE-STOP-SHOP VOOR TEKST EN GRAFISCHE PRODUCTIES

Met meer dan 35 jaar ervaring is Rob Vissers de drijvende kracht achter TEKST & BEELD.

Tekstproducties

Tekst & Beeld voor een heldere boodschap.

Voor uiteenlopende opdrachtgevers heeft ROB VISSERS | TEKST & BEELD in zijn loopbaan honderden artikelen, interviews en verslagen geschreven voor dagbladen, tijdschriften, brochures en advertenties. Van human interest tot integratieproblematiek, van financiële verslaglegging tot reizen en cultuur, en van serieus en zakelijk tot luchtig en tongue-in-cheek. Uitgangspunt is altijd: de boodschap zo helder mogelijk overbrengen. Voor het Havenbedrijf Rotterdam en verschillende gemeentes en bedrijven ontwikkelde en schreef hij hij scenario’s en dialogen voor films en videoproducties. In zijn vrije tijd heeft hij zich gewaagd aan teksten voor het theater en schrijft hij songlyrics, gelegenheidsgedichtjes en (steeds vaker) boodschappenbriefjes.

Schrijven

Schrijven is niet moeilijk. De juiste woorden vinden wel. Iedere tekst vraagt immers om een andere benadering. Toch moeten alle teksten doelbewust, doelgericht en vooral doeltreffend zijn geschreven. Vanzelfsprekend in foutloos en helder Nederlands. U bent hiervoor bij Het Nederlands Tekstbureau aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in het schrijven, herschrijven, redigeren en corrigeren van teksten in de breedste zin van het woord. Daarnaast geven wij workshops op maat en verzorgen we complete taalhuisstijlen.

Herschrijven

Heeft uw communicatieafdeling een concepttekst geschreven, maar bent u niet tevreden? Omdat de inhoud bijvoorbeeld niet commercieel, doelgroepgericht of helder genoeg is? Of zijn bijvoorbeeld uw organisatiebrochures de afgelopen jaren sterk verouderd? Dan biedt Het Nederlands Tekstbureau uitkomst. Wij herschrijven uw tekst grondig en houden daarbij rekening met uw doelgroep, boodschap en doelstellingen. Daarnaast besteden we kritisch aandacht aan de inhoud, toon en opbouw.

Redigeren

Sommige teksten bevatten de juiste boodschap voor de juiste doelgroep, maar verdienen nog een redigeerslag. Niet alleen om de spelling, interpunctie en stijl waar nodig aan te passen, maar ook om de algemene leesbaarheid te bevorderen. Denkt u bij het redigeren bijvoorbeeld aan aandacht voor lange zinnen, lijdende vormen, woordherhalingen, veelvuldig gebruik van voorzetseluitdrukkingen en inconsistenties (je/u). Het Nederlands Tekstbureau heeft hiermee ruime ervaring en staat garant voor nauwkeurigheid en kwaliteit.

Corrigeren

Is uw tekst gereed om te laten drukken of op het web te plaatsen? Vergeet dan niet de belangrijkste stap: de correctieronde! Niets is voor lezers hinderlijker dan een tekst met fouten. Daarom corrigeert Het Nederlands Tekstbureau zorgvuldig op spelling, interpunctie en stijlbreuken. Vanzelfsprekend houden wij daarbij uw schrijfstijl in ere. Het is tenslotte uw pennenvrucht. En juist daarom is het belangrijk dat uw tekst foutloos is, helder overkomt en ontspannen leest.

Diensten

De gekwalificeerde tekstschrijvers van Het Nederlands Tekstbureau zetten zich met veel plezier in voor het schrijven, herschrijven, redigeren en corrigeren van allerhande teksten. Van advertenties, beleidsnota’s en folders tot jaarverslagen, relatiemagazines en webteksten. In de rechtermarge vindt u een overzicht van mogelijkheden. Vanzelfsprekend behoren het inlezen, plegen van research en afnemen van interviews ook tot onze dagelijkse werkzaamheden.